Scroll to top

about me

Βασιλική Ζορμπά: 18 Χρόνια Στο Επαγγελματικό Μακιγιάζ

Τα πρώτα μου βήματα

Η κλίση και η αγάπη μου για την τέχνη του μακιγιάζ ήρθε στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι ακόμα τα πρώτα μου πειράματα στο μακιγιάζ, όπου έβαφα φίλες και συγγενείς.

Αυτό που ξεκίνησε σαν χόμπι σύντομα θέλησα να το μετατρέψω σε επάγγελμα. Πρώτος μου σταθμός τα MAC Πάτρας, όπου ο Freddy Κalobratso (Φρεντυ Καλομπρατσος) αναγνώρισε το ταλέντο μου, όταν πάνω σε ένα face chart δημιούργησα μακιγιάζ.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

Σπουδές

Σταθμός στη καριέρα μου το 2004 η συνεργασία μου με τον όμιλο Estée Lauder και στη συνέχεια με την MAC Cosmetics Ελλάδος ως Makeup Artist και έπειτα ως Store Manager

Έχοντας αποκτήσει εμπειρία στα MAC και αφού παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια από γνωστούς Makeup Artists, αποφάσισα να πάω στην Αθήνα και να σπουδάσω στην σχολή του αγαπημένου μου Freddy, Makeup Academy by FreddyMakeupStage, όπου και πήρα το πτυχίο μου.

Στη σχολή παρακολούθησα μαθήματα Bodypainting και Facepainting.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έμαθα πολλά πράγματα, ενώ μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε πολλά Fashion Week και να κάνω το μακιγιάζ σε γνωστά μοντέλα όπως είναι η Βίκυ Καγιά, η Υβόννη Μπόσνιακ η Ευαγγελία Αραβανή και σε πολλά ξένα μοντέλα διεθνούς φήμης.

Μετά τις σπουδές και έχοντας αποκτήσει σημαντικά εφόδια μέσα από τις εμπειρίες μου με τον Freddy Κalobratso, ήμουν έτοιμη να ακολουθήσω το όνειρο μου.

Νέες Εμπειρίες

Η αγάπη μου για την τέχνη του μακιγιάζ διαρκώς μεγάλωνε και αναζητούσα συνεχώς νέες εμπειρίες. Έτσι ξεκίνησα να εργάζομαι μόνη μου σε περιοδικά, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε θέατρα και πασαρέλες.

Εκτός από την MAC υπήρξε μια περίοδος που συνεργάστηκα με εταιρείες όπως η Tommy G, η Clarins αλλά και μόνη μου ως freelancer.

Συνεργασίες

Όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας έχω κάνει πολλές σημαντικές συνεργασίες με γνωστά ονόματα.

Μερικές μόνο από αυτές τις συνεργασίες είναι η Ευαγγελία Αραβανή, η Kathy Heydels, η Νίνα Λοτσάρη, η Διονυσία Κουκίου και η Παυλίνα Κωσταγιού.

Έχω συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα θέατρα όπως το Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε Πάτρας για τους ηθοποιούς Αιμίλιο Χειλάκη για το εξώφυλλο του Δον Ζουάν, τους Γιάννη Μπέζο και Γεράσιμο Γεννατά για την παράσταση Όρνιθες ενώ έχω συνεργαστεί και με τον πολυτάλαντο σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργώ μακιγιάζ για τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν στα Athens Fashion Shows όπως είναι ο Parthenis και η Kathy Heydels.

Έχω επιμεληθεί μακιγιάζ για περιοδικά γάμου (Bridal Makeup), όπως στο The Best,  στο Image και στην Λίστα Γάμου.

Επιπλέον, έχω 10 χρόνια συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων για την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του επαγγελματικού μακιγιάζ για τις Βασίλισσες  του Καρναβαλιού όπως είναι η Διονυσία Κουκίου και η Παυλίνα Κωσταγιού.

Σεμινάρια

Η εκπαίδευση στον τομέα της ομορφιάς δεν σταματάει ποτέ και θέλοντας να προσφέρω πάντα τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πελάτες μου συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια και να εξελίσσω τις γνώσεις μου, παρακολουθώντας πάντα όλες τις τελευταίες τάσεις.

Μερικές μόνο από τις πιστοποιήσεις που έχω είναι στο Microneedling, στο Lash Lift, στο Bridal MakeUp, στο Nail Art ενώ έχω παρακολουθήσει και τα σεμινάρια της Victoria Grosu, Roula Dimitriadou Tsaliki και George Keramidas.

Φυσικά ως πνεύμα ανήσυχο είμαι σίγουρη πως θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά σεμινάρια!

«Το μακιγιάζ είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Το μακιγιάζ είναι τέχνη και όχι χρώμα!»

MASTERCLASS MAKEUP

Πάρτε μέρος σε ένα master class

Play Video

Makeup courses

Ένα master class μάθημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπείτε στη γνώση στον κλάδο, συμβαδίζοντας με τις τελευταίες εμφανίσεις και τάσεις. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά νέα προϊόντα και διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ.

ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

English EN Greek EL